Boechout-RKC A

17/09/2017

De eerste wedstrijd van de waarheid. Na 2 competitie zondagen achterstand moesten we aan de bak tegen RKC. Deze laatste met reeds 4 punten achter hun naam na overwinningen tegen Ekerse en Blue Ghosts. Op papier moesten we deze wedstrijd winnen, maar zoals het wedstrijdverloop zou aantonen dient er geen enkele ploeg onderschat te worden.

Het is dan ook RKC die het sterkst uit de startblokken schiet. We kunnen gelukkig steeds aansluiten. In een mum van tijd staat het reeds 4-4. Daarna kunnen we eindelijk een kloofje van twee punten maken en ook even vasthouden. Ondanks de vele kansen die we creëren zijn we echter niet in staat om de kloof verder uit te diepen en dit zorgt ervoor dat RKC steeds in de wedstrijd kan blijven.

Uiteindelijk staan we net voor het einde voor met 12-9 en winst lijkt binnen handbereik. RKC weet echter nog een vuist te maken en de kloof dicht te rijden tot luttele minuten voor het einde. Gelukkig weten we nog 2x te scoren, zodat we toch met winst konden afsluiten.

Ik denk dat we het er allemaal eens over kunnen zijn dat de arbitrage in de wedstrijd ook niet van het sterkste niveau geweest is, maar voor deze reeks zal dit, vrees ik, de standaard worden. Dit was gelukkig voor beide ploegen. Bij sommige momenten hebben we ons jammer genoeg laten (af)leiden door dit gegeven, ten koste van ons spel.

Conclusie van de wedstrijd. We zijn terecht gewonnen, maar het had nooit spannend mogen worden. Met sommige momenten was het spel te chaotisch, terwijl we net rustig en gestructureerd de kansen moeten opbouwen. Bovendien was de algemene afwerking ook beneden peil. Het aantal korte kansen, inlopers en shots die gemist zijn, hebben er mee voor gezorgd dat de wedstrijd al niet veel langer beslist is geworden.

Scoreverloop:

0-1: korte kans tegen Johan