U12 Boechout - Rijko

07/02/2016

Over het feit dat deze wedstrijd gewonnen werd is geen discussie mogelijk.
Over het feit dat dit een goede wedstrijd was is wel discussie mogelijk.

Allereerst: Proficiat met jullie overwinning !! Een terecht overwinning want we waren zeker beter dan deze ploeg.

Maar (jullie weten dat ik streng ben)

Als jullie trainers jullie een spel uitleggen en aanleren. Waarom wordt dit dan niet toegepast? Jullie winnen bijna alle wedstrijden maar spelen geen spel. Jullie willen zo graag willen dat datgene dat jullie vooruit zou helpen niet van toepassing is.

Moesten we volgend jaar naar een hogere reeks gaan, geef ik jullie nu al dat dit niet goed gaat komen. Wij leren jullie dingen aan: kruis, 4-0, rebound, overnemen, steun, roepen,... allemaal zodat we dit tijdens een wedstrijd kunnen toepassen. Ik hoor NIEMAND iets roepen. Geen enkel shot werd geroepen, geen enkele steun werd waargenomen,...
Jullie zijn een geweldige groepen en ploeg en wij vinden jullie fantastisch en raad het of niet, wij zijn fier dat wij jullie trainers mogen zijn maar jullie mogen ook een beetje fierder zijn op ons en als wij iets vragen dit eens proberen.

Rijko, een ploeg waar wij bij hun 0-12 zijn gaan winnen laten we met thuisvoordeel vertrekken met maar 7-0. Dit klopt niet echt. Ofwel?

Dit was een ploeg waartegen we met gemak alles konden oefenen. Waarbij we alles wat we al geleerd hadden konden toepassen en testen of we dit konden maar voor jullie is het belangrijker om te score en met goeie punten naar huis te gaan.
Ik win liever met 1-0 en een mooi spel dat we geleerd hebben dan 5-0 of 7-0 met een spel waar iedereen zijn ding doet.

Liefste kindjes, kunnen we de volgende wedstrijd eens tijd nemen om alles te testen en te doen hoe we het leren? Zo maken we de 21 alleen maar meer kans op te winnen tegen Sikopi. Want deze keer gaan we winnen !!

Rijko
claudia, linde, jasper, brent