U14 Appels - Boechout

14/02/2016

Met een gehavende ploeg trokken we naar Dendermonde. Jens was ziek gevallen, Lise V gekwetst na een gemiste skisprong, en op de koop toe moest de U12 kort na onze match een belangrijk duel uitvechten tegen Temse. Gelukkig konden we toch een helft beroep doen op enkele van hun spelers. Tegen een zeer haalbare tegenstrever begonnen we vinnig. Na foutief tegenhouden op een inloper van Eline kwamen we weeral aan een zuivere kans om voor te komen via penalty, maar die werd gemist. De tegenstrever toonde zich doeltreffender en kwam al te makkelijk 2-0 voor. Toch kwamen we nog vlot aan kansen, maar er werd te overhaast beslist. Zonder nadenken of mikken werd de bal omhoog gegooid waardoor de shotkansen ongevaarlijk bleven.
Gevaarlijker was de inloper van Lise V toen Jarno een goede steun zette, het bewijst dat de gevraagde tactiek werkt. Zo dwongen we ook nog 2x een penalty af, maar we verzuimden af te werken. Na de rust verloren we niet alleen Morgane en Jasper (die dus naar hun match van U12 moesten vertrekken), maar ook de pedalen. Na enige verwarring onder de paal scoorde Appels via een kort shot, en ook een loopfout van een van onze spelers leidde rechtstreeks tot de 4-0 achterstand dankzij een snelle pas naar het achtervak.
De vriendelijke hulp van de tegenstrever door 2 van hun spelers af te staan, kon ons niet terug in de match brengen. De passen werden vaak niet in de looprichting van de toelopende speler gegeven en we leden ook meermaals balverlies door de bal via het centrum uit te willen verdedigen. Het zijn weer lessen om uit te leren. Er volgde ook nog 5-0 na penalty en de schaarse kans die wij nog afdwongen via een inloper werd onbesuisd de lucht in gesmeten. 6-0 was dan ook een pijnlijke einduitslag, naast de pech die we kenden met het spelerstekort hadden we de wedstrijd immers voornamelijk zelf uit handen gegeven.

Appels
Jarno, Morgane, Lotte, Lise V.
Jasper, Lise H., Emma, Eline