U14 Boechout - KCBJ

Datum: 
21/02/2016

Ik wil me bij deze verontschuldigen bij onze spelers dat ik hen als trainer niet voldoende in bescherming heb genomen. Een vriendelijk babbeltje van de coachen van de tegenstrever hebben ons ertoe gebracht om te beleefd en te sportief een afslachting te ondergaan van een ploeg die met een aantal A-spelers gekomen was om ons te vernederen. Ik heb dan ook enkele nachten wakker gelegen van deze zure nederlaag. Na 2 minuten was de match eigenlijk al gespeeld, want de eerste 2 aanvallen mondden uit in 2 doelpunten. Een ongeconcentreerd begin deed ons weeral de das om en de strop werd al snel strakker aangetrokken. Eerst miste KCBJ nog een penalty, maar dan werd het vlot 0-5. Dat we (de trainers) op dat moment nog verder willen spelen had nog een tweede reden. We (de trainers) waren nog heel strijdvaardig omdat we (de trainers) zagen dat we (de spelers) zelf de lat nog hoger konden leggen.
Er werd immers geen druk gezet op de shots die tot de 0-6 en 0-7 leidden. Met meer inzet en overtuiging hadden we meerdere tegendoelpunten kunnen vermijden. Anderzijds was de kwaliteit bij de andere ploeg buitensporig hoog, ze gooiden bijna alles binnen. Het scorebord gaf 0-11 aan bij de rust. Toen hadden we (de trainers) de tegenpartij moeten wijzen op deze onsportieve gang van zaken.
We (de spelers) hadden – begrijpelijk – de mentale weerbaarheid niet meer om nog een vuist te maken in de tweede helft. Getuige daarvan waren de inloper die we tegen kregen in de eerste seconde na de rust, en ook de volgende 2 kansen die na een inloper werden afgewerkt. We waren verdwaasd en als aan de grond genageld. We (de spelers) wisten zelfs niet meer wat we moesten doen toen we een vrijworp kregen. Er werd niet meer gecommuniceerd tussen de spelers onderling, een inlopende dame van de tegenpartij mocht zomaar afwerken terwijl er een dame van ons onder de paal stond en had kunnen overnemen.
Aanvallend waren we ook de kluts kwijt, geen enkele bal naar binnen (na druk op het rondspelen in 4-0) is gelukt. Het werd dan ook slechts 1 keer geprobeerd ondanks uitdrukkelijke vraag van de trainers. We moeten alleszins onthouden dat we het centrum moeten vrij houden als we dit systeem (dreigpas + doorsteekbal naar binnen) willen toepassen.
Ook bij de passing moeten we meer uitgaan van onze eigen kracht en de botsbal gebruiken op korte afstand (2-3m) en de strakke, stevige pas op middellange afstand (5-6m) in plaats van hoge, zachte ballen bang weg te geven aan de andere ploeg. Positief was dat we er op het einde een beetje doorkwamen en ondervonden dat de tegenstrever het ook moeilijker had om hun spel te spelen wanneer we zelf druk zetten.

Door karakter te tonen en te blijven werken zullen de resultaten er ook wel komen!

Reactie toevoegen

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Boechout
0
KCBJ
17
Aanval: 
Jarno, Yentl, Eline, Lise H.
Verdediging: 
Jens, Jonas, Lotte, Lise V.