U8 Boechout - Sparta Ranst

16/01/2016

Vandaag voor onze U8 slechts 1 tegenstander, maar zeker geen slechte. Sparta Ranst had dan ook heel veel spelertjes bij. Zoveel zelfs dat we 4 wedstrijdjes tegen hen hebben gespeeld zodat ook bij hen iedereen kon spelen. Het laatste wedstrijdje was er voor ons dan weer wat teveel aan, want wij waren met veel minder en werden naar het einde toe erg moe. Maar, we zijn wel ons best blijven doen met als resultaat toch een eer reddend doelpunt. De eindstand van de wedstrijd was dan wel 1-11 voor Sparta Ranst, maar we hebben toch nog heel goed verdedigd. Af en toe verloor er wel iemand even de concentratie en dat waren de momenten waarvan Ranst profiteerde. Als we deze doelpunten wegdenken en we tellen daarbij die enkele kansen waaruit we zelf hadden kunnen scoren, dan had het misschien wel 3-6 geweest.

Een zeer belangrijk punt is dat we als we verdedigen steeds tussen de paal en onze verdediger moeten blijven met onze hand omhoog. Hier zullen we nog wat op moeten trainen.

Gezien de gemiddelde leeftijd van ons ploegje, met daarin veel 5-jarigen is het soms wat moeilijk om passen te geven naar elkaar, maar we zijn super trots op jullie dat jullie goed weglopen van de bal als jullie hem niet terugkrijgen om dan terug de bal te gaan vragen. Soms moeten we net iets meer durven een pas te geven, maar we zijn op goede weg hoor.

In de spelletjes waren we dan weer heer en meester. Enkel in de afstandsschoten kon Ranst winnen. De 2 andere spelletjes zijn wij toch maar weer gewonnen. Mede dankzij het enthousiasme van onze trouwe supporters.

Volgende week naar Kapellen. Smeer jullie beentjes maar al in.

Groetjes,
Johan